Ezmiez/Ezkiez/Névjegy


Ezmiez. Vagy esetleg ezkiez. Talán mindkettő. És teki?

Na sorban akkor [kivételesen ékezetekkel]:

Ezmiez?

Szóval… 2007 szeptembere óta vagyok Angliában. Eredetileg a blog azért indult hogy egocentrikusságomnak helyet, és megnyilvánulási felületet adjak, bár ennél azért az elejétől többről volt szó. Elsődleges célom az előbbiekben vázoltakon túl belelátást nyújtani az itteni életstílusba, másságokba és hasonlóságokba, valamint némi információt nyújtani azoknak akik esetleg nem csak kedvtelésből olvasgatják az itt leírtakat, hanem a külföldre, leginkább Angliába költözésen törik a fejüket.

Mi az amiben tudok segíteni, és mi az amiben nem?

  • Szívesen segítek a következőkben:
    • általános kérdések megválaszolása, mit, merre, hogyan érdemes, mibe kerül, mit, miért, vagy éppen mit és miért ne.
    • általános lakhatási kérdések, pénzügyi, mindennapos kérdések.
    • ha valaki szeretne olvasni adott témakörökről akkor a lenti email-címen megtalál, személyes vagy publikus kérdéseket abszolút szívesen fogadok.
    • angolozás – de nem ingyen :)
  • Szívesen segítenék de nem fogok ebben:
    • konkrét munkakeresési/ajánlatkeresési projektek
    • kb ennyi igazából – majdnem minden más értelmes dologra nyitott vagyok. Csak embereket nem keresunk :)

Ezkiez?

Mint említettem 2007 szeptember óta Londonban élek, 7 hónap NZ megszakítással (2016 október és 2017 június közt).

De kezdjük picit az elején. 1983.-ban születtem az amerikai nyújok sziti-től 7031 km-re keletre található Budapesten. Egy gyors ugrással az időben, a középsuli végéig terjedő időszakot Pesten is töltöttem, majd 12. osztályban kimentem Amerikába egy tanévre. Erről itt nem sokat írtam, aki ismer tudja, akit érdekel az meg majd kérdez. Mindenesetre a kint töltött kb. egy év érdekes rálátást adott a külföldi kultúrközegben való élésről, és picit kinyitotta a szemem azzal kapcsolatban is, hogy mit/mit nem, hol/hol nem szeretnék élni. Ezt persze akkor még azt hiszem kevéssé láttam át.

A főiskolát megint csak Bpesten végeztem, a NÜF/IBS berkeiben, ahol angol nyelvű oktatás zajlott. Közben beleástam magam elég sok dologba, HÖK, HÖOK, különféle nagypolitikai aktivitás, de pl egy ideig az enyém volt az akkori legnagyobb tömegközlekedés-témájú (magyar) weboldal is. Érdekességképpen említem meg, hogy a magyar Facebook-fordítás kb felét is én követtem el, úgyhogy az a pár millió felhasználó aki otthonról bámulja a cuki kék weboldalt, jó eséllyel azt olvassa amit én írtam anno. A fősuli végeztével pár hónap otthon töltött irreleváns semmittevés után jött az öltet, hogy külföldre kéne menni, egyrészt hogy némi önállóságra tegyek szert, plusz alapvetően mert nem voltam megelégedve az otthoni környezet által nyújtott lehetőségekkel.

Bár ez utóbbi azt hiszem jelentős részt hiszti volt, ennek ellenére evidens hogy fontos részt játszott abban hogy végül eljöjjek. Mivel korábban éltem Amerikában, nagyjából tudtam, hogy ha valahová nem vágyom lakni, akkor az pont az USA – ellenben Anglia közel volt, és azzal hogy az elején tanultam egy keveset, relatíve egyszerűbbé vált a későbbi beilleszkedés is. Tehát előbb Oxfordban tanultam egy évet, majd miután kb 50 helyre jelentkeztem, és némi interjútapasztalatot szereztem, felvettek Londonba egy piackutató céghez, ahol elsősorban a fogyasztási szokásokat vizsgáltam adatbázisokból. Később dolgoztam több cégnél, először mint elemző, később mint adatbázis-fejlesztő, néha állandó, néha szabadúszó pozícióban.

Tömören ez lennék én. Aki továbbra is kíváncsi, annak érdemes ezt az írásomat elolvasni, vagy megkeresni engem.

Teki?

A blog jövőjével kapcsolatban azt hiszem határozott előrelépés volna, hogyha a kétirányú interakció meghonosodna az oldalon. Másképp kifejezve több kommentárt és véleményt, esetleg komplett írásokat és írás-ötleteket szívesen fogadnék, leginkább azért hogy picit személyre szabottabb érzést adhassak az egésznek, plusz én se unjam magam szét amikor épp azon agyalok mit kéne itt megvalósítani.

Kontakt

Email jöhet ide.

Ezmiez/Ezkiez/Névjegy” bejegyzéshez 3ozzászólás

  1. Angolozást vállalsz, de nem ingyen :-). A végén még felcsapsz angoltanárnak is itt.
    Jó a kis bemutatkozás, tetszik.
    Személy szerint nekem is elegem van az olyan emberekből, akik látják, hogy Londonban vagyok, vagy egy közös ismerős mondta és rám írnak, elmondják mennyire tudnak angolul, mit tanultak stb. Milyen állásokat tudnék nekik ajánlani? … Én nem állásközvetítő iroda vagyok, nekem sem adták a számba a dolgokat,ezt mindenkinek a maga csatája.

Kommenteket kérek!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .