[brit tudósok rovat] – Mária komodói sárkány volt

Karácsony közeledtével érdemes megvizsgálni a betlehemi sztori tudományos változatát is, adott, hogy Anglia (valamint Magyarország) jó része nem keresztény, és/vagy nem is vallásos. A Guardian-ban jelent meg ez a picit szarkasztikus írás arról, hogy mi a tudomány véleménye az egész felhajtásról.

Kezdjük az elején. Az első érdekesség, hogy Jézus (továbbiakban “J”) kr.e. 7-ben született. [ez azt is jelenti, h 40 évesen halt meg]. A Guardianos cikk írója szerint ez az egyik legkisebb furcsaság.

Miközben (szűz) Mária (“M”) férjes asszony volt, terhes lett J-vel. Ez akkor történt amit M meglátogatta Gábriel angyalt, aki közölte vele, hogy M-nek márpedig gyereke fog születni, akit J-nek fognak hívni. Ez picit önbeteljesítő folyamat, adott, hogy ha valamelyik istenség hírnöke közli az emberrel h J lesz a gyerek neve, akkor az úgy is fog alakulni. Az eredeti cikk írója megemlíti, hogy nemrég találkozott egy Audi nevű sráccal – nem kell tehát nagy nyomást helyezni az emberekre, hogy fura dolgokat csináljanak.

M később elmondta férjének a terhesség tényét, aki azonnal el is fogadta azt. A terhessége okára három lehetőségünk is van:

  • Az angyalos sztori tényleg megtörtént
  • Mária egy ember/növény vagy ember/komodói sárkány hibrid volt
  • M egyáltalán nem volt szűz, és úgy gondolta, ez a legjobb módja, hogy elmagyarázza Józsefnek a félrelépéséből adódó terhességet, aki ezt mind el is hitte

Adott, hogy ezen három opció bármelyike is felérne egy csodával, a történetünk továbbra is rendben van. A pár tehát Galileából Betlehembe utazott, azóta is ismeretlen okokból. Bár egyesek szerint adózási, mások szerint népszámlálási oka volt, senki nem igazán tudja. Az viszont biztos, hogy bár a két város közti út kb 80 mérföld, ami (a cikk írója szerint…) 2 nap alatt megtehető, érdemes megemlíteni, hogy egy, a terhessége végén levő emberrel ez lehet picit tovább tart.

Betlehembe érvén azonban a pár arra jutott, hogy nincs sehol egyetlen szoba/ágy/hely sem – ez picit valószínűsítleníti azt az opciót, h az adók befizetése miatt voltak ott. Végül ezért az egyik helyi istállóban/marhakarámban találtak magunknak helyet, ahogy a gyerek gyorsan meg is született. Itt megint érdemes elgondolkodni egy picit azon, hogy a háziállatok közt szülés manapság sem igazán felel meg az egészségügyi előírásoknak, és lássuk be, hogy az elképzelés, miszerint az emberiség megváltóját egy aktívan használt állatetetőbe teszik születés után, még egy végtelen okossággal istentől is igen megkérdőjelezhető ötlet.

Egy további érdekes dolog, amit jó megemlíteni, a pásztor és a három bölcs esete. Ugye a sztori az, hogy a születéssel egy időben, egy angyal megmondta néhány pásztornak, hogy menjenek imádni.  Miközben azt nem lehet már bebizonyítani, hogy ez nem történt meg, emlékezzünk arra, Közel-Kelet egy kevéssé lakott, hegyvidékes terület, ahol az ópiumtermesztésnek hosszú hagyománya van, de a báránytenyésztésnek kevéssé, valamint ne felejtsük el, hogy a bárányokat őrizni egész nap igen unalmas dolog, ilyenkor tehát nem teljesen elborult ötlet a picit hallucinogén ópiátokhoz nyúlni.

Emellett van ugye a három ember/bölcs, aki egy bővebben meg nem határozott világos ojjektumot követett a sivatagban, több száz mérföldön keresztül, különösebb indoklás nélkül, hogy pont belefussanak egy megváltóba. Tudtátok, hogy mirhát múmiák balzsamozásához használták?
Szóval, a lényeg, hogy a három ember, akik ezt a meg nem határozott fényforrást követték találkoztak egy bébivel, akiről kb annyit tudtak, hogy van orra, kell neki pénz (arany), és majd meg fog egyszer halni (mirha). Ettől lettek “bölcsek” – ez sokat elmond az intelligencia szubjektív mértékéről.

Ahogy mindenki a marhaetető körül gyülekezett, megjelentek a kivilágított angyalok, és ezáltal elkezdődött a feleslegesen csilivili díszes ünneplés amit azóta is minden évben megrendeznek. Az egyetlen változás, hogy manapság a bölcseket szerencsére felváltották a szakképzett orvosok…legalábbis a világ egyes részein.

Vége.

 

Reklámok

Kommenteket kérek!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s