Ne karácsonyozz b+, hanem fizesd a kecót

Hammersmith & Fulham önkormányzata lepte meg a helyi lakosokat ezzel a szívhez-szóló karácsonyi üdvözlőlappal a napokban. Az üzenet magyarul annyit mond, hogy “ne kényeztesd magad karácsonykor, hanem fizesd ki a lakbért”.
Mondani sem kell, megint kitört a parasztlázadás a kerületi lakosok között, annak ellenére, hogy az önkormányzattól bérlő lakosok 46%-ának lakbértartozása van. (Az nem derül ki, h a háztartások, vagy az emberek 46%-a, pedig gondolom a sok heteske, akik azokban a kecókban laknak aligha gyerektelenek…) – a gond csak annyi volt, hogy nem kizárólag a tartozást felhalmozók kapták meg a képeslapot, hanem mindenki (az megint nem derül ki, hogy tényleg mindenki, vagy csak az önkormányzati lakásban lakók, bár valószínűleg csak az utóbbi.)

A BBC kreatívan megszólaltatott olyanokat akiknek pont nincs tartozásuk, ezért fel vannak háborodva, például egy asszony akinek az anyja hatvan éve önkormányzati lakásban él, és sosem volt tartozása. Szerinte az eset “gusztustalan”.

Az önkormányzat szerint a probléma pedig igenis valós, és direkt tervezték elég erősre a szövegezést, nem is óhajtanak elnézéseket kérni miatta, leginkább mert a képeslapon ott szerepel, hogy kit kell keresni, ha úgy érzik az emberek, hogy nem bírják a pénzügyeiket managelni.

Mint kiderült, már £250 tartozás felett is kitehetik az embert a lakásból, és ha az üdvözlőlapok előállítási és postaköltséget nézzük, ami össz. £2000 körül volt, akkor az “igazan csak csepp a tengerben”.

A cikkben nem szólaltattak meg senkit, akinek tartozása lenne.

via bbc

Reklámok

Kommenteket kérek!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s