Még párszáz szóban a túlzott vallási liberalizmusról…ezúttal komolyabban.

A legutóbbi írásomban kicsit kielemeztem a viszonylagos tárgyilagosság mellett a rasszizmus egyes válfajait kedvenc esős országunkban. Mindettől függetlenül nem tudok elmenni a mai cikk mellett, amit a Blikk helyi megfelelője hozott le (itt). Függetlenül attól, hogy az ilyen újságok írásait érdemes fenntartásokkal kezelni, van, ami mellett nem lehet csendben elmenni. A téma sajnos nem egyszerű. Az (errefelé) relatíve közismert, hogy Londonban eddig is előfordultak atrocitások, amik a muszlimok és a fehérek közti súrlódásokból adódtak, viszont ennyire kimondottan talán régen volt érdemes megnézni a témát.

Nem akarom tükörfordleírni az eredeti cikket, ezért tömöríteni fogok picit…a háttérhez érdemes tudni, hogy az iszlám-hívők Londonban relatíve nagy arányt tesznek ki. Most ez viccesen hangzik, mert technikailag “csak” 5%-a az országnak muszlim (Londonban ez magasabb), de vannak olyan körzetek, pl. Tower Hamlets, ahol az arány 1/3 körül van. Waltham Forest negyedben már több mint 100 mecset van, ott az arány kb 1 a 7-hez.

De mi is a hiszti tárgya (?) : Waltham Forest-ben egy egyébként fehér brit születésű pasi, aki átkeresztelkedett iszlámra, önhatalmúlag kikiáltotta a sária-torvényeket. Ez több szinten is igen szórakoztató, ámde baromira nem vicces. Egyrészt az önbíráskodás a rendőrséget hidegen hagyta. (lásd politikai rasszizmus az előző írásomban.) Ez már komoly hiba. Politikusok kb semmit nem szóltak rá. No comment. Az egyetlen ember, aki szót emelt a dolog ellen, az a helyi muszlim közösségi vezető. Neki respect.

De mi az a sária? Jogos kérdés, Pesten szerencsére ilyen nincs. Szóval a sária az iszlám egyik igen konzervatív törvénykezési alfaja, ami kb mindent tilt, ami egyébként nagyjából elfogadott Európában: alkohol, drogok, szerencsejáték, dohányzás, házasság előtti párkapcsolatok (nem csak szex), férfiak és nők együtt mutatkozása az utcákon, homoszexualitás, zene, tömeg tüntetések, csoportosulások, öltözködési formák (magassarkú, miniszoknya, stb)….hosszú a lista. Akit komolyabban érdekel, járjon utána. Wikin magyarul itt írnak róla, vagy egyszerűen keressen rá.

Az, hogy egy idióta jött-ment kikiált dolgokat, amiket a rendőrség ignorál, az még talán rendben lenne, de ebben az esetben erről nagyon nincs szó. Amit ezek az emberek akarnak az egy helyi iszlám emirátus. És itt nem egy darab idiótáról van szó. Az elmúlt napok során húszezer szórólapot szórtak ki, vagy aggattak lámpaoszlopokra. Izzadeen (a fent látható csóka) szerint:

Ez az első lépés, hogy iszlám államok jöjjenek létre Anglia területen. Az iszlám egy alvó óriás. Itt nem csak a halal ételekről van szó [olyasmi mint a kóser, csak nem zsidóknak, hanem muszlimoknak, tele van vele London], hanem politikáról, mindennapokról.

Anglia 25 városában van nagyszámú iszlám közösség. Ezeket mind iszlamista emirátusokká akarjuk alakítani, ahol a nyugati kultúra kilengései nem lennének megengedettek…

[…] Fiaink és lányaink sokkoló mértékben vannak kitéve a nyugati kultúrának… Számukra normális állapot, hogy barátaik és barátnéik vannak, vagy, hogy egymás társaságában mutatkoznak. [mármint a másik nem társaságában]

Az Egyesült Királyság az elmúlt 50 évben hihetetlenül megváltozott. Az egykor elsősorban keresztény országban ma már nagyszámú muszlim ember él, akik meg akarják őrizni önállóságukat, hagyományaikat.

Ilyenkor megint érdemes megkérdezni…hol a rendőrség, hol vannak a közszereplők?

Évente 5200 ember áll át (elvileg) önszántából muszlim vallásra (hivatalosan.). Ezek közel 2/3-a no. 85 úgynevezett sária-torvényszék működik az országban, amelyek egyébként a hivatalos torvények felett állva hoznak döntéseket bizonyos kérdésekben a hozzájuk fordulóknak. Amit a cikk nem említ, de néztem pár hónapja, a BBC-n volt egy egyórás műsor, amiben rejtett kamerával bemutatták, hogy a legfőbb londoni (sária) “bíróság” mennyire férj-párti (konkrétan: asszonyt verni normális, több feleség normális, minden normális, ami a férjnek jó. Asszony neve kuss) – a parlament lemosta, hogy egyáltalán napirendre vegyék a témát. (ez mi, ha nem szavazatszerzési populizmus?)

Közvélemény-kutatások szerint a londoni muszlimok 40%-a támogatja a hasonló intézkedések bevezetését. Az iszlámot választó egyébként fehér hátterű fehér emberek egy jó része önszántából, de ismerősi ‘segítséggel’ veszi fel az iszlám vallást. A konverziók tehát igen gyakran olyan embereket visznek a rendszerbe, akiknek elvileg semmi hátterük nincs az iszlám vallásban. Erősen ironikus módon a cikk kiemeli, hogy a meginterjúvolt fehér iszlám vezetők egy része egyébként (brit) állami segélyeken él, (elvileg) abból tartja el több gyerekét, és hogy 1) az iszlám tiltja az egészségeseknek a koldulást, és 2) az érintettek szerint ezek a pénzek dzsihádisták szociális támogatásai.

Ám a K-európaiakat, azokat lehet utálni. Mi lógunk a társadalombiztosítási rendszeren, tényleg. Világok megrontói vagyunk, szavazati jog nélkül. Egy EDL/BNP (helyi Jobbik megfelelői) tüntetés a muszlim kerületekben, az rasszista. No komment.

De most képzeljük el, hogy Józsefvárosban mondjuk Kolompár Edömér Gáspár kikiáltja a Cigány-törvénykezést…

 

Reklámok

Még párszáz szóban a túlzott vallási liberalizmusról…ezúttal komolyabban.” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Én egyetértek az alkohol utcai betiltásával, a drogokat is ellenzem, meg az ilyen tevékenységeket. DE ne akarják már magukat ezek alapján szentnek kikiáltani, mikor a kutyával is jobban bánnak, mint a saját feleségükkel!!! Most itt mutogathatják a nagy erkölcsös törvényeiket, mikor közben meg rohadtul nem erkölcsösek!
    No comment. Ám legyen, ha minket kizárnak, mert kelet-európai az szemét, hát legyen boldog az angol a nyakában a sok sária követő dolgos és békés emberrel. Még mindig az ő országuk ez itt, nem az enyém. Saját maguk sírják megáshatják, de nem az enyémet.

    • Abban igazad van, hogy ez az angolok baja, mert maguk alatt vágják a fát, viszont a gond az, hogy ha megnezed, ez egesz europaban így van, hasonlo a sztori a franciáknál és a németeknél is. K-Eu-ban nem, mert oda épelméju ember nem megy egyebkent sem, de ez egy europai szintu problema lesz nemsokára, és a politikusok szavazatgyujtés címszó alatt nem tesznek semmit ellene.

  2. timmej szerint:

    Joreggelt kivanok! :P a cigok mar regesreg szarnak a torvenyeinkre..
    hat, nem maradnek ott sem a helyedben sokaig, a sotet kozepkor mar kopogtat.. :D

Kommenteket kérek!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s