Kincsvadászatra fel

Meséltem már korábban a meetupokrol, amikre néha eljárok. Annak, akinek ez kimaradt az életéből, a meetup igazából egy weboldal ami szocializációs célokat szolgál. Bárki létrehozhat rajta csoportokat, amiken belül meghirdethet eseményeket (pl kirándulás, buli, festés, futás, kincsvadászat), aztán aki akar, megy. Ezek az események jellemzően vagy ingyenesek, vagy szervezői oldalról nullszaldósak/költség áron mennek csak, és sokszor jo társaság gyűlik össze.

Tegnap voltam a második kincsvadászat jellegű meetupon, az előző október elején volt, es bár ugyan az a csoport szervezte, a megjelent társaság teljesen más volt. Szintén érdekes volt, hogy találtam 5 embert akikkel már korábban is találkoztam, de másutt (más meetupon).

A rendszer ez esetben egyébként úgy működött, hogy egy adott helyen (Soho sq.) találkoztunk bármikor 6 és 7.30 között, és azok, akik épp ott voltak, 4 fos csoportba szerveződtek, kaptak egy térképet, a feladatlapot (clue sheet), és irány kék táblákat keresni. A kék táblákkal már találkozhatott bárki aki járt Londonban/a belvárosban, ezek olyan táblák amikre olyasmi van írva, hogy “itt élt x”.

Amellett, hogy picit elvont, nem utolsó sorban érdekes, néha fura dolgokat lehet megtanulni a város történelméről, most már például tudom, hogy egy csomó francia forradalmár lakott a városban a francia forradalom idején. Innentől nem is értem miért utálják ezek a “rohadt csigazabálók” az angolokat ennyire. A clue sheet-en kicsit kriptikus feladatok voltak, amik a kék tábla ‘tulajdonosát’ jelölték. Pl ugyan Darwin nem volt a mai adagban, de az o jellemzője lehetett volna olyan, mint ‘nem hitt a teremtésben‘, vagy ‘a £10-es bankjegyen van‘. A konkrét feladat egyébként az volt, hogy meg kellett mondani, hogy melyik, előre meghatározott utcában melyik ‘jellemző’ van. A kb 20 tábla összegyűjtésére 2 óra állt rendelkezésre, azonban – és szerintem ez butaság volt – ez alkalommal nem kellett fényképet készíteni a táblákról, magyarul aki akart az beült egy pubba, aztán kiguglizta az egészet. A csapatunk egyik fele is ezt csinálta, közben mi ketten elmentünk a pótfeladatokért, mert akadt pár pluszpontos feladat, mint pl. ‘tűzoltóautó fotózása‘, ‘rendőrt megpuszilni‘, stb. Szerencsére én fényképeztem, egy csaj puszilkodott. A korábbi hasonló eseményen a guglizasos jellegű keresgélés nem volt megoldható, mondván akkor meg kellett örökíteni azt is, hogy valóban ott voltunk a tábláknál.

Az eseményen végül kb 20 csapat (~80 fő) jelent meg, ebből sikerült harmadikoknak legyünk, ami annak fényében, hogy a többiek végigguglizták az egészet, nem volt teljesen meglepő. A harmadik hely is csak azért lett így, mert az egyik pótfeladat, ami szerint tűzoltóautót kellett fényképezni, nekik jobban sikerült, mondván nekik két tűzoltójuk volt a képen, nekünk meg egy. De nem volt baj, mert harmadikként ingyen piát és csokit kaptunk, miközben a másodikák fejlámpát kaptak, ami nekem mar van, az elsők meg mozijegyet, ahova én nem járok, szóval, így lett a legjobb. Következő meetup: jövő vasárnap kirándulás, bar addig lehet beszervezek valamit. Elég spontának az ilyenek.

Kincsvadászatra fel” bejegyzéshez egy hozzászólás

Kommenteket kérek!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s