Sétatábla

Ilyesmi igen hasznos lenne a világ bármely országába, nem csak a turisták számára. Londonban, a belvárosban legalább is, nagyon gyakran fordulnak elő a helyi térképet gyalogosok számára bemutató táblák.

Messziről így néznek ki – rajtuk van a helymeghatározás, mint pl Bankside/Bankside Mix (ez a hely neve ahol voltam), alatta irányonként lebontva hogy mi merre van gyalogtávolságban, itt pl a Tate Modern, ami latszik is a háttérben, egyenes a kép irányában van, de arra van két híd, és a Globe színház is, valamint a St Paul’s katedrális. A többit mindenki olvassa el magának.
Szinten van egy madártávlati térkép, egy 15 perces körrel, magyarul a készítők szerint ezt a távolságot lehet 15 perces időtartamon belül elérni, valamint az alsó, zoomolt térkép az 5 perces kort jelöli. Az utóbbiban az esetleges turistalátványosságokat 3D-ben rajzoltak meg, hogy jobban értelmezhető legyen mindenkinek, ha netán a hely vizuális képe van meg a fejükben, de a neve nincs. Ha ez mind nem lenne elég, a térképen rajta van az összes helyi megálló, Boris-bike-kölcsönző

A lenti kepéken ezeket nagyobban is láthatjátok.

Természetesen a kép alján utcanév-index, jelmagyarázat, és a közeli érdekességek listája is szerepel, kockára lebontva (pl B3, A6, stb.)

A tábla szélén némi információ van arról, hogy miért is egészséges a gyaloglás, mik a készítők élérhetőségei, telefosszam, webcím, utazástervező webcím, “mi zajlik ma a varosban” programajánló-webcím, stb.

Ez szerintem egy kiemelkedően hasznos ötlet amit akár Budapest is átvehetne, persze ha nem amortizálnák le az egészet a hülye vandálok. Itt nagyon sokan megállnak a táblák előtt, olyanok is akik helyiek, csak nem akarjak előszedni a gps-es telefonjukat, vagy netán nincs nekik. Otthon, ahol a mobil internet kevéssé elterjedt, és nincsenek városi térképek, ez egy isteni megoldás lehetne.

További képek:

Reklámok

Sétatábla” bejegyzéshez egy hozzászólás

Kommenteket kérek!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s