A napsütés fiúk – szinhazi est

Tegnap elhatároztam hogy végre befejezem az egyik futó projektemet, amiről majd később írok, de a mostani stádiumban arról szól, hogy végigutazom a metrót össze, meg vissza. Ehhez képest Dóri elvonszolt színházba, volt két jegye, amiből az egyiket maga fogyasztotta el, a másikat meg nekem ajánlotta. Eredetileg nem volt tervben a dolog megblogolása, de ha már így megemlítette a blogján, akkor gondoltam írok, és ellopom a címet, meg a képet is. Mint Dóri említette, egy musicalt leszámítva, amit több éve láttam, nem voltam hagyományos jellegű kultúreseményen Londonba, sőt szerintem színházban nagyon rég nem. Alapvetően nehezen viselem hogy nem lehet megállítani az eseményeket a monitoron, és beletekerni amikor unalmas, emberek vannak körülöttünk, stb. Ahhoz képest még élek, sőt, egészen jól sikerült előadás volt. Amellett mivel a színház nem annyira az én világom, nem tudom mi a jo/rossz, így hagyományos jellegű kritikát ne várjon senki.

Mint a csatolt kép is mutatja, a felhozatal elég híres volt. DeVito valószínűleg ismerős majdnem mindenkinek aki legalább 15 éves, a másik pasas pedig ha máshonnan nem, akkor a Harry Potter filmekből lehet ismerős, ő játszotta a seggfej kövér apukát Dudley-ék házában. Jellemzően megint egy párosítás amit otthon az életben nem lehet látni, nem is csak a nyelv miatt.

Fura volt, hogy amerikai kiejtessél beszeltek, de végül is lássuk be, a hetvenes években (amikor ez játszódik), Amerika még fontos hely volt. Azóta a jobb előadásokat kínaiul csinálják.

A történet tömören arról szol, hogy a ket amerikai öregember fiatalabb korában sokat dolgozott együtt a színpadon, (szerepükben színészek), de megöregedtek, tizenéve nem beszéltek egymással, és mindenféle vélt vagy valós sérelmeik miatt nem viselik egymást. Végül egy tv-s felkeres miatt kényszerülnek együtt dolgozni újra, és innen a viszonylag kiszámítható komédia jön elő, ahogy előadják a durcás kisgyereket, majd az egyik szívrohamot kap, aztán utána rájönnek hogy talán mégsem akkora elviselhetetlen a másik mint ahogy gondolták.

Azért jó volt végül hogy elmentem, tetszett. KosziDori :)

Reklámok

A napsütés fiúk – szinhazi est” bejegyzéshez egy hozzászólás

Kommenteket kérek!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s