Borkóstolás a harminckettediken kis esti kilátással

A “magas épületek” (egyébként cseppet sem tervezett) sorozat x-edik részeként egy közelmúltbeli élmenyemet osztanék meg azon kevés emberrel aki olvassa. Pár napja voltunk a város legmagasabb koleszében borkóstolni. Mielőtt azonban mindenki egy lerohadt régi szar épületre asszociálna, bemutatnám az egészen újszerű, 2 éves, 34 emelet magas ‘kecót’.

A borkóstolás maga egyébként véletlenszerűen jött, az “ajánlat” a Groupon-on keresztül került a képbe. Annak aki nem ismeri, ez egy otthon nem elérhető, (bar hasonlok vannak) de tömören arról szól, hogy dolgokat/szolgáltatásokat lehet olcsóbban megvásárolni egy kis ideig, és a cég (elvileg) abból csinál pénzt, hogy ha később visszatérnek az alkalmi kuncsaftok a partnerekhez, akkor ezzel mindenki jól jár. A Groupon egyébként tőzsdefelügyeleti eljárás alatt áll per pillanat a könyvelés meghamisításáért, szóval lehet mégsem jár mindenki teljesen jól, de az már nem közvetlenül az én bajom. Gr-n keresztül vettem mar ezt-azt, masszázs (azóta se mentem el), ez a borkostőlás, ágymatrac, stb. De kb barmi ami az ember eszébe jut az ott van.

De az eseménynek magához a kolesznek semmi köze. A dolog a harminckettediken levő bárban történt, amit olyan szinten kiadnak, hogy szó szerint a hét legalább 5 napján, napi 4-5 csoport, csoportonként harminc fő (kb) iszogat összesen 6-8 fajta bort, es hallgat egy erősen raszta jellegű pasit mesélni arról, hogy milyen is a gyilkos bor aminek 11% az alkoholtartalma és ebből semmit nem erezni, valamint hogy milyen az új jogi szabályzás, ami előírja h a borkóstolási eseményen kötelező alkoholmentes (<0.1%-os, nem <5%-os) bort is felszolgálni. Mindezt teljes (nem Groupon) áron kb £60/fo összegért.

Megmondom őszintén a bor maga siralmas volt. Azt bevallom, hogy nem vagyok egy nagy gurmé ezért nem azon sír a szám hogy nem kurvadrága francia borokat toltak a pofinkba (elvileg egy vagyonért) hanem olcsóbb angol és alkoholmentes német szart, hanem hogy általában szutyok volt a felhozatal. Ittam már finom angol bort is, bár elismerem lehet annak akinek ez életvitelszerű élvezetet jelent a Kent-i borok nem jönnek be.

Végül is mindegy. A hangulat jó volt, a kilátás szimpatikus. Persze viszonylagos panorámánk volt naplemente mellett, de csak egy képet sikerült olyan minőségben csináljak hogy nem tükröződött vissza a háttérvilágítás. A képen hátul a Shard, erről írtam pár napja, közelebb balra-közepén az Uborka [aka. {also known as – úgy is ismert mint} 30 St Mary Axe – kivételesen magyarul], erről meg nem írtam de majd lehet egyszer fogok, a jobb oldali épületet nem ismerem.

Reklámok

Kommenteket kérek!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s