Az évi 590.000 bevándorló országa – igen, ez itt az.

Ma jelent meg a BBC-n egy cikk amiben az aktuális statisztikákat nyálazzák a bevándorlókkal kapcsolatban. Érdemes elolvasni nem csak a cikket hanem az alatta levő kommenteket is, pontozás szerint sorba rendezve. A cikk különben arról szól, hogy bár a kormány megígérte, hogy 2015-re “pár tízezerre” csökkenti a bevándorlók számát, idén eddig 591ezer ember érkezett az országba. Ennek a jó része tanuló, de nem mindenkinek kell hazamennie utána. Az országot elhagyó britek száma 136 ezer volt.

Én két dolog miatt találom felettébb érdekesnek a cikket, az egyik, mert az országban nagyon sok probléma van a lakhatás hiányával, a munkanélküliséggel, és sok más dologgal is ami abból ered hogy baromi sok ember van itt, és egyszerűen azt a robbanásszerű változást amit az elmúlt 20-30 év hozott nem lehet infrastrukturálisan feldolgozni ilyen hatékonyan. Ez az idekészülőknek azt jelenti hogy egyre nehezebb munkát találni, hogy London egyre hatalmasabb, és hogy egyre több a kulturális feszültség. Ez persze jobb nem lesz. A másik, mert a kommentek megmutatják az angolok valós véleményét az egész bevándorlás-témáról:

De nézzünk rá a “felpontozott” kommentekre. Ugye minél több embernek tetszik a komment, annál több pontot kap. Per pillanat az alábbiak vezetnek:

We are constantly being told we need more houses, that green belt must be built on, that our infrastructure won’t cope – well this is why.. a quarter of a million people every year that need to be housed, need to move around the country, need to find jobs. That’s 1 million every four years, two and a half million every decade. We can’t afford this influx it MUST STOP NOW!

Kb: mindig arról van szó hogy kevés a hely, és hogy nem bírja az infrastruktúra, aztán tessék, ilyen tempójú bevándorlás mellett ezt nem is lehet fenntartani. Ebből elég, nem kell több!

1. Make it available for students to study in the UK on degree courses or above ONLY and from approved Universities.

2. Any illegals should be placed in a detention centre(plenty of empty army bases around to adapt for this).

3. Benefits should only be claimable to non-nationals by those that have paid into the system for at least 2-5years.

It’s a start.

Kb:
1. A tanulóvízumokat csak egyetemistáknak lenne szabad kiadni, és csak azoknak akik megadott helyeken tanulnak.

2. Az illegális bevándorlókat el kéne zárni

3. Csak azok a külföldiek kaphassanak szociális segélyt akik 2-5 éven keresztül befizetők voltak.

Blame Blair – most are east Europeans, whom the rest of the EU except Ireland & Sweden kept out for 5 yrs. Blair expected 10,000 high level professionals & we got over 1 million generally unskilled migrants. Add workshy UK youth & you have a crisis. 

Blair hibája: a bevándorlók többsége k-európai, akiket az EU többi tagja nagyon okosan kitiltott 2004 után vagy öt évre. Blair kb 10 ezer magasan képzett bevándorlóval számolt, erre itt van egy millió jórészt képzetlen ember. Erre pluszban rájön a helyi lusta fiatalság akik tojnak dolgozni, és meg is van a krízis.

I’m glad I live in a multi-cultural society, I can think of nothing more boring than the England of the ’50’s. But it has now gone too far in the other direction. With Asian birthrates as high as they are and already 75% of secondary school pupils coming from an ethnic minority, in the next generation I will be a minority in my own country. Surely this is wrong? Housing, NHS cohesion. Anyone care?

Kb: én személy szerint örülök a multikulti társadalomnak; rosszabbat és unalmasabbat akarva se tudnék kitalálni mint az 50-es évek Angliája. De most már picit átestünk a ló túloldalára: amilyen magas a születési arány az ázsaiaknál, már így is kb az iskolás gyerekek 75%-a kisebbségi. Nemsokára én leszek a kisebbség a saját hazámban. Nem zavar ez senkit?

Stb. Van még pár szép komment, érdemes olvasni őket!

Reklámok

Kommenteket kérek!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s