Nem csak az otthoni oktatásban vannak hézagok – alapképességi problémák.

Sokaknak nem megy az olvasás és a számolás. Nemrég jelent meg az Evening Standard-ban egy felettébb érdekes cikk. Mostanában nyílik Stratfordban (K-London) az ország legnagyobb bevásárlóközpontja, ami azért is tolt be fontos szerepet a közeljövő terveiben mert a jövőre rendezendő olimpia azon a környéken kerül megvalósításra, es a város szeretné, ha a sportesemény végével fellendülne majd a keleti környék kicsit, mert per pillanat erős gettó fíííling van arrafelé, ezért a hely Council terve az lett volna, hogy a tízezer új munkahely felét helyi lakosokkal töltsék fel. De miről is szólt a cikk?

A különféle munkahelyekre a túljelentkezés néhol elérte a 20x-os szintet is. A probléma ott kezdődött, hogy a több tízezer jelentkező egy meglepően nagy része képtelen volt kitölteni a jelentkezési ívet, mert nem tudott olvasni. Vagy írni. Vagy egyiket sem. Végül a bevásárlóközpont feladta, és elhatározta hogy megtanítják az embereket az alapismeretekre. Kb 350-400 (felnőtt) embert kellett beíratni az alaptanfolyamokra. Ezek egy jó részében az alap azt jelenti, hogy a illetők abszolút képtelenek voltak a írni/olvasni és/vagy számolni. A nebulók kb fele brit származású volt, a többiek jó része kelet-európai; de állítólag az angolok körében is elég meredekek voltak a nyelvtani problémákkal küszködők.

Kellemetlen, mondhatni. Mindezek ellenére gondolom másutt sem jobb a helyzet, vagy akár otthon sem lenne sokkal eredményesebb Ózdon nyitni meg az ország legnagyobb plázáját, inkább csak szembesülés azzal a különben evidens ténnyel, h erre felé sem kötelezően van aranyból a járdaszegély.

Reklámok

Kommenteket kérek!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s