Vadkemping Cornwallban (Képes beszámoló)

A hétvégét vadkempingezéssel töltöttem Cornwallban, kb húsz ismeretlen társaságában. Volt azért egy ismerősöm is. Az eseményt Kriszti szervezte (akiről pár éve írtam talán, egy magyar csaj akivel Barcelonaban találkoztunk még, azóta Londonba költözött) egy meetup-jellegű weboldalon keresztül, így végül is neki pár ismerőse jött, valamint, ahogy ez lenni szokott ilyen esetekben, sok ismeretlen is. A társaságban volt pár magyar, pár cseh/szlovák, egy ausztrál, több francia, maláj, pár angol (inkább csak egy), és még pár elvontabb népség (litván, stb). Volt egy apuka is meg a hatéves lánya.

Mivel a WordPress nem engedi hogy rendesen beszúrjak Google Térképet, ezért csak képszerűen, ill rákattintva megnyílik a térkép is:


Nagyobb térkép

A kb. közepén lévő “The Watering Hole” melletti (jobbra) kis buckákon bújtunk el.

Az odaút egy cseh srác (volt kb 40 éves, de meg nem mondta volna róla senki hogy annyi) autójában telt, Kriszti, plusz egy lengyel és egy brazil csaj társasában, jól elbeszélgettünk, illetve bevásároltunk a helyi Tescoban:

From 20110731_Cornwall_Camping

A vásárlást kb 60 fontból megúsztuk – ez 17 fele lebontva majdnem ingyen volt.

A kutya Jan-é volt, a srác a képen, ő vezetett. Péntek kb 9 korul értünk oda, este, egy hosszasabb út után. Mi voltunk az első érkezők, pontosabban egy ausztrál csaj már ott volt, de nem találtuk, mert senki nem tudta a számát. Kisebb gond volt az is, hogy nem igazán volt térerő, es mégannyira nem volt internet. Ennyit az okostelefonok buktatóiról. Az ausztrál végül meglett nem sokkal később, valamelyik pubban henyélt.

A sátorállítás relatíve egyszerűen történt:

From 20110731_Cornwall_Camping

(Az enyém nincs a képen)

Szerencsére sikerült vegyek előző nap egy olyan sátrat amit csak ki kell szedni a zacsiból és felállítja magát, kb 20 másodperc a folyamat, és hozzá se nagyon kell nyúlni. Kriszti ellentétben pl elég sokat szívott a sajátjával, neki hagyományos sátra volt, amit azt hiszem valakitől kölcsönkapott. Valamelyik képen látszik egy reptéri jellegű húzós táska. Na az az enyém. Lehet nem épp sivatagi körülményekre tervezték de felettébb hasznosnak bizonyult, mert kicsit több cuccot vittem mint amit használtam (ruhák), ezért sok hely kellett. Este sokat ettünk, sokat ittunk, én valamikor 3 korul kerültem “ágyba” (hálózsákba mármint), de nem sokat aludtam, 6 korul felébredtem. Éjjel hideg volt, majd miután felkelt a nap baromi meleg lett a sátorban. Mint mondtam ez vadkemping (volt), de senki nem jött piszkálni minket hogy nem szabad, pedig ki volt táblázva rendesen, h tilos a kemping, a tábortűz, és a party-zás is. (Komolyan. – Igazából vasárnap reggel jelent meg egy csóka a helyi hivatalos szervektől de ő is csak annyit kért hogy majd takarítsunk fel magunk után, nem mondta hogy húzzunk a rekettyésbe, vagy valami hasonló. Az angolok lazák, nyugis társaság.)
Az esti kotyvasztásban megcsináltunk kb 16 hamburgert, sok kolbászt, ipari mennyiségű csirkét és elfogyott egy fél vagyon alkohol is. Reggelre mindenem füstszagú lett, azóta is próbálok szellőztetni a szobában otthon mert nem tudtam mindent egyszerre kimosni.
A társaság fokozatosan érkezett, azt hiszem az utolsó brigád éjfél korul került elő, mert van aki nem vett ki szabit péntekre, ezért a kb 5 órás autóutat későn kezdte Londonból.

Reggeli látképek:

From 20110731_Cornwall_Camping

(a balra lévő buckáknál voltunk)

From 20110731_Cornwall_Camping

(városka – ennél azért valamivel nagyobb volt Perranporth de nem sokkal.)

Reggeli a helyi benzinkútnál történt, ahol egyébként fini friss kaja volt, pékárú jórészt, de olcsó és kellemes. A csapat déltájt összeszedte magát, majd elmentünk egy bicajtúrára. Sátrak, cuccok ott maradtak. Persze nem hagytunk semmi kimondottan drágát a helyszínen, de mindenesetre leleptünk egy jó pár órára. Kíváncsian vártuk hogy mi marad a dolgainkból, leginkább mert a társaság egy jó része olyan országokból jött (pl közép-Európa) ahol az ilyesmi dolgokat nem érdemes megpróbálni.

From 20110731_Cornwall_Camping

“Reggeli” készulodes. Lehetett v 11 óra akkortájt.

A bicajtúrához béreltünk bicókat a helyi boltban, majd a Camel Trail nevű zárt úton haladtunk, picit szétzilálva, mert mindenki a maga tempójában ment. A teljes út hossza oda-vissza kb 25km volt, de mivel reggel picit későn indultunk (du 1 körül értünk oda), és a kölcsönző 5 után zárt, ezért nem teljesen jutottunk végig (plusz meg is álltunk itt-ott). Ez mondjuk nem volt gond mert az út eleje érdekesebb/szebb volt mint a vége.

From 20110731_Cornwall_Camping

Látkép.

From 20110731_Cornwall_Camping

Csoportkép a bicótúra elején.

From 20110731_Cornwall_Camping

Jan talát egy jó helyet a kutyának.

A kutya egyébként határozottan jó fej volt, mindenki imádta, azt hiszem talán leszámítva azt a csajt akibe beledörgölőzött az állat miután félig elsüllyedt a sárban amibe belemászott. Szegény csajnak ráadásul fehér pólója is volt.

A túra végeztével megszálltuk a helyi Fish&Chips bódét, itt épp K tomi a fejét nagyban:

From 20110731_Cornwall_Camping

Nagyjából 6 vagy 7 után indultunk vissza a sátrakhoz, ami egy bő fél óra autókázás volt, mindenki persze hulla fáradt. Befutottunk még venni kisebb mennyiségű kaját/piát. Különben mint kitalálhatta kb. mindenki a sátrak és a cuccok érintetlenek voltak, pedig sokan mászkáltak arrafelé, ezt onnan tudtuk hogy több kitaposott út is ment a környéken ahol néha embereket is láttunk. Kultúr-ország, ennyi.

Miután mindenki meggyőződött arról, hogy mindene rendben van, kivonultunk a partra naplementét nézni és iszogatni, mert piából még így is igen sok volt.

From 20110731_Cornwall_Camping
From 20110731_Cornwall_Camping

A vasárnap a szombatihoz hasonlóan kezdődött, sok ivással, viszonylag azonban korábbi fekvéssel és későbbi keléssel. Mivel reggelink nem volt, ezért megint bementünk a városba (5 perc gyalog), de ezúttal másutt vettünk péksütit. Cornwall-ban van egy helyi specialitás a Cornish Pasty ami egy baromi fini, egyszerre sós-is-meg-nem-is, meleg étel/péksüti. Na ezt majszolgattuk minden reggel. Kapni egyébként Angliában mindenütt lehet, de ott frissebb, és nem szállítják mérföldekről csomagolva.
Ha már ott jártunk alapon, kipróbáltuk a tengert is. 15 fokos volt a víz, ami elsőre baromi hidegnek hangzik, meg érződött is, de meg lehetett szokni. Utána kint már tok jónak hatott a 20 fokos levegő egy szál alsóban kb, mondván jó meleg volt. :) – egyébként lassan 4 éve vagyok az országban de azt hiszem most voltam először a tengerben.

A sátorcsomagolás után még beültünk enni ebédet is, közben persze eltelt néhány óra. Mindenki majszolta szépen a steak-et, meg miegyebet (én pl pizza, mi más.)

From 20110731_Cornwall_Camping

Végül kb 4 óra korul elindultunk visszafele, ekkor kezdett esni az eső, amolyan angolos, szitálós módszerrel – egész addig tökéletes idő volt, addigra meg már nem volt jelentősége.

Ennyi volt az idei kempingtúra, meg talán a nyaralás is, de ez mindenesetre kellemes volt. Az idei sátrazási igényem ki lett elégítve!

Vadkemping Cornwallban (Képes beszámoló)” bejegyzéshez ozzászólás

Kommenteket kérek!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s