Suszmegálló

Hogy mindenki lássa, idióták itt is vannak….

A dailymail-ben megjelent cikk körülbelüli fordítása. Kis bulvár.

Erre aztán várhatnak az utasok egy ideig…pedig a feladat nem látszik túl bonyolultnak.
Az alábbi kép kelet-Londonban, Canning Town környékén készült, ahol is az egyik BUS STOP félfestésből egy picit pösze, SUS STOP lett.

Az újság [Sun] egy taxist szólaltatott meg a témával kapcsolatban, aki szerint amellett hogy röhejes a dolog, annyira evidensen hibás a felirat, hogy minden valószínűség szerint direkt hagyták úgy. Amellett pedig “a busz az egyik első szó amit a gyerekek megtanulnak“, illene tehát tudni.

Azért van még pár kreatív elírás az országban:

Ez, az Essex-ben készült felfestés pl. eredetileg KEEP CLEAR szeretett volna lenni, minden bizonnyal. Csak épp az R betű lemaradt (egyébként ebben az esetben a keep clear kb azt jelenti hogy szabadon hagyandó [gyk. megállni tilos])

A helyi polgármester saját bevallása szerint csak nevetett a dolgon, miközben azon agyalt, hogy hogy hagyhatták le a szó végét. (Kifutottak a helyből mondjuk?). “Vagy esetleg elmentek ebédszünetre, és elfelejtették befejezni, vagy kifogyott a festék”.

Kevéssé él a köztudatban, pedig akkortájt némi adag mosolyra adott okot az egyik wales-i tábla kb három évvel ezelőtt. Az alábbi kétnyelvű tábla mely Little Kingshillben, valahol 300 km-re Swansea-t (wales) került kihelyezésre angolul úgy hangzik, hogy teherautókkal behajtani tilos, behajtás kizárólag lakosok számára. Ehhez képest a welsh felirat fordítása: jelenleg nem vagyok az irodában, a fordítani valót küldje el e-mailben.

A westminsteri önkormányzat nemrégiben kiadott egy listát azon táblákról amiket az aposztróf miatt kellett cserélni a városban. Persze az adófizetők költségén. Ezek: Bishops Bridge Road, Bishop’s Bridge Road helyett; Lord Hill’s Bridge, Lord Hills Bridge helyett; Kensington Garden Square, Kensington Gardens Square helyett; Princes Square, Prince’s Square helyett; és Kings Scholars Passage, King’s Scholars’ Passage helyett.

De ez még mind semmi; a legjobbak azok az esetek amikor a kedves táblakészítők annyira belemerülnek a szent feladatba, hogy elfelejtik mi értelme is van a munkájuknak: az alábbi képet Dorchester környéken fotózta az újság egyik olvasója. Jelentése: a tábla használaton kívül.

Reklámok

Suszmegálló” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Azért volt már ilyen a történelemben. Pl a Rómaiak előszeretettel használták azt a megoldást hogy egy korábbi kőtábla mellé odatettek egy újabban aminek a felirata arról szólt hogy megszünteti az előző kőtábla hatályát.
    A görögök csak simán összetörték a régi táblát.

    Persze mindez a 21.sz ban egy kicsit mókás

Kommenteket kérek!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s