Januári vegyes

Egy újabb viszonylag unalmas időszak zajlott/zajlik, bár remélhetőleg az új év hoz majd néhány újítást. Egyik ismerősöm, volt munkatársam [én Unilever, ő meg az egyik ügynökségünknél volt kontakt], akivel egyébként egy fősulira is jártunk (csak ő felettem volt) kiköltözik, szerencsét próbálni. Egy ideig itt fog csövezni így hát, úgy hogy jó pojén lesz, végre már kis társaság. Mondjuk aztán majd kiderül utólag mennyire vicces lesz két makacs szemelyiség, de mindegy :D

Ami szórakoztató lesz mindenesetre az az adminisztrációs korok lefutása lesz. Most kezdtünk agyalni azon pl hogy hogy lehet bankszámlat nyitni lakcím nélkül, akkor amikor lakcímhez, mar ha nem lepratelepen akar élni az ember kell bankszámla (vagyis a zsét utalni inkább). Végül úgy tűnik a HSBCnek van egy számlacsomagja amihez nem kell lakcím, mert pont az újaknak van kitalálva.

Munkakeresés felfüggesztve. Ez jórészt azért van mert van egy induló projektunk ami az online adatok elemzésével foglalkozik, de olyan szempontból más mint az eddigiek hogy ez egy teljesen más szekció. Na most ennek a jó részét rám aggatták nemrég – ami nem elsősorban inspirációs jelleggel fontos hanem mert valami okból az online analitikába csak úgy lehet bekerülni ha foglalkozott mar az ember ilyennel. (Mármint ez azért meglepő, mert ugye bar ez is adat, az is adat, a nem-online is adat, és aki dolgozott az egyikkel az jellemzően tud dolgozni a másikkal is. Csak más tényezők vannak benne, de gondolom feltételezik hogy online-adatok ismerete kell a háttéranyag ismeretéhez is, ami nalam külön van meg…de arra senki nem vesz fel sehova. Mármint hiába tudom h mi a HTML5 vagy ami éppen, az nem számít.) Szóval most ez így jó nekem, mert mar ilyen is lesz az önéletrajzomon. Nem utolsósorban pedig olyasmi cégekkel dolgozunk mint a Google/Facebook/Fox, szóval kapcsolatépítésre sem a legrosszabb.

Az ünnepi szezon visszafogottan zajlott, bar most nem is nagyon igényeltem a pörgést (mondjuk sosem teszem…) – kari és szilveszter is egy itteni magyar ismerősömnél volt, filmeztünk, beszélgettünk, illetve Cs. majdnem kivégezte a laptopját szilveszterkor éjfél előtt fel perccel, mert a koccintass előtt a gépet is megkínálta az itallal. Végül a kár összege csak £15 volt – ennyibe fájt az új billentyűzet a gépbe, mert az meghalt, a többi működött rendesen másfél nap száradás után. Legszebb h ezt a pojént másodszor csinálta meg, és mindkettőt túlélte a gép.

Észak-Írországban közben áll a bál – ez még az ünnepi szezonhoz tartozó gondolat: valamikor karácsony elolt igen hideg volt az egész országban, itt Londonban is havazott, lefagyott minden. Persze minthogy az írek északabbra vannak, függetlenül az óceánibb klímától, nekik is kijárt a jóból: a vízcsövek nem bírták és több mint 800 cső törött el, 60.000 háztartás maradt víz nélkül (!) a hideg miatt szétfagyott csövekkel – az ügyfélszolgalat egy nap alatt 750.000 (!) hívást kapott (ebből sikerült megválaszolniuk 22 ezret), és a weboldaluk, amit napi 20e látogatóra terveztek, szinten kb 500e találatot kapott egy nap alatt. Teljes kommunikációs csőd volt, és a kedves fogyasztok másfél hétig rohangászhattak a karácsonyi szezonban a lajtos kocsikhoz Belfastban, meg kismillió egyéb, kisebb-nagyobb városban. Most épp a regionális fejlesztési miniszter fejét követelik. A vízkoordinációs vállalat igazgatója már lemondott.

Közben adok picit a kultúrának is, mármint a könyveknek. Persze nem épp szépirodalom (nemárhogy…) – találtam egy könyvet, ami az angol szokásokról szol, egy brit szociológus/antropológus ecseteli kb háromszázötven oldalban hogy a különböző társadalmi osztályok hogyan viselkednek adott szituációkban és miről lehet megkülönböztetni őket, mik azok ami furcsák a külföldiek számára és miért, lobbista. Elég szórakoztató, de mindamellett legalább annyira hasznos is. Ha valakit érdekel, Kate Fox – Watching the English.

A többi ehavi kommunikációm már inkább lapos. Még karácsony előtt csináltam egy képet az egyik itteni metrókocsiról h milyen ‘szép tiszták is azok’, ím:

Széép. Ez egyébként azért van mert errefelé divatos az újságokat a metrón hagyni hogy majd a következő utas olvasgassa – csak noha valahogy lekerülnek a földre, vagy egyéb módszerekkel mocskosak lesznek, és akkor úgy néz ki a terep mint feljebb.

blackberry-torch-9800Mi más…lecseréltem az összes telefonomat :) Az N95-os, ami egyébként is kedves főnökömé volt (mert az enyém kb fél éve meghalt) nyugdíjba vonult, egy BlackBerry Torch váltotta.

 

A magyar számom telefonját is cseréltem, a régi E50-es megy ebayre, helyette egy enyhén használhatatlan-nonszensz-retró kombinációt sikerült beszerezzek, egy 7600-ast:

hgggxvh

De hát mégis milyen már ezzel megjelenni valahol a két telefonnal egyszerre :) Picit sem néznek ferde szemmel az illetőre. De mindegy, megszoktam, plusz van egy vonzódásom a fura telefonokhoz, régebben volt egy 6630-asom és egy 6650-esem is. 7700-ast nem tudtam beszerezni, vagyis periodikusan előkerül ebayen de mivel csak pár darab készült belőle ezert aranyáron mérik, mármint ugy kb £1500 [igen, laza fel millió ft] magasságában, szóval nem éri meg. A 7600 ehelyett csak harminc font volt.

Elköszönőnek meg itt egy kis zene origi ágyúlövésekkel: http://www.youtube.com/watch?v=k-vQKZFF-9s

 

Reklámok

Kommenteket kérek!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s