Kelet London, Old Street környéke

Megint jó ideig nem írtam semmit, de ennek ellenére még élek. Voltunk ma kelet-Londonban, ott csináltam néhány kepét. K-Londonról sok legenda terjeng hogy nem igazan jó környék, ez jórészt igaz is, bar mivel London elég hatalmas, nem könnyű/érdemes általánosítani a helyzetről.

Ezzel kapcsolatban (távolságok) gondolkoztam el valamin, helyből két, egymással kapcsolatos dolgon. Beszeltük a munkatársaimmal pár napja, hogy Kínában (ahol szinten van irodánk), úgy végzik az analízist, hogy varosokra, néha régiókra lebontva, nem pedig az egész országot egyként kezelve. Ez azért van mert a márka ami egyik városban piacvezető, az a másikban sokszor nem is létezik vagy kb a kutya se veszi. Távolságok ugyebár. Tegnap beszeltem egy ismerősömmel aki gondolkodik a kiköltözésen, és azt hiszem picit lehangolva konstatálta, hogy másfél óra távolságra lakom a tengerparttól. Ezt már ecseteltem párszor, hogy itt másfél óra igazából nem távolság, de pont arra jutottunk, hogy itt is vannak olyan környékek Londonon belül amik nagyon mások a környezettől. Majd látjátok lejjebb, elég sok képet lőttem ma, de itt is sok a változatosság, és ha csak építészetileg nézzük, akkor is sokszor más világokba csöppen az ember fel óra távolság után. Ez persze azért se annyira meglepő, mert ha otthon pl utazunk valahova másfél órát, az mar egy normális “utazás” kategória, nem pedig “felülök a metróra” kategória. Aki ismerősebb errefelé, érdemes csak pl az Old Street/Barbican/St Mary’s Axe környékre gondolni, mennyire egymás mellett van a három és mennyire más világ mindegyik. Na de akkor képek, sorban:

Egy elhagyott benzinkút. Különösebben nem releváns :) A poszter az épület jobb alsó sarkában nem rossz mondjuk.

P7240946_MOD

Kevéssé elhagyott benzinkút & művészkép motorossal :) – a srác nem nagyon értette miért fényképeztem, pedig szerintem annyira illett abba a környezetbe. Ezt persze nem álltam le megmagyarázni neki.

P7240980_MOD

Volt kávézó is. Napernyőket nem kihagyni.

P7240993_MOD

Igazából azért mentünk K-Londonba hogy megnézzünk egy utcabált, aminek ez volt az elején. Az utcabál baromi pici és lapos volt, de hat az már más tészta. Azért mi felfedeztük a környéket.

P7240956_MOD

Ez is az utcabálon volt. Ez a pickup valami teherautó-szépségversenyt nyert néhány éve amikor elkészült. Ha jól tudom Pakisztánban divatos a teherautókat ilyen csempemozaikokkal díszíteni, bár élőben csak most láttam ilyet először.

P7240959_MOD

Házdizájnok:

P7240961_MOD

P7240974_MOD

Keleten az alábbi utcadizájn nem ritka.

P7240967_MOD

Művészfotó:

P7240976_MOD

Ez odébb volt, Brick Lane mellett:

P7241000_MOD

Dettó:

P7241001_MOD

Nagyobb dizájnok: Ezek mar az Old Street metróállomás környékén vannak.

P7240981_MOD

A csajszin kívül a tehénmintás kukát is érdemes megnézni.

P7240982_MOD

Kreatív. Aki nem idevaló, annak ez az Oyster Card (kb a tómegközlekedési bérlet) átszabott dizájnja.

P7240984_MOD

Az elején írtam arról, hogy mennyire mások tudnak lenni az épületek. Lásd alább:

A toronyház a hetvenes években épült, a Barbican Ctr-el együtt, az egész környéket akkor alakítottak ki mint művészeti és kulturális központot . Természetesen mai szemmel nézve picit ocsmányként hat. Az üvegpalota alatta valamivel újabb, miközben a kép előterében levő reszt valamikor tippre a 80-as években csinálhattak. Ennek az utcának a másik vége volt a kisgyerek & furaszaurusz kép az elején. Persze az is tök más építészeti stílus.

P7240970_MOD

Lerobbant gyárépület. Ezek egyébként viszonylag egy területen készült képek, gyalogtávolságban volt az egész napunk.

P7240987_MOD

Innen egyébként Brick Lane fele tartottunk, gondoltuk megnézzük. BL egy viszonylag híres utca K-Londonban, nagyon sok az indiai jellegű étterem, és elég művészies is tud lenni, bar ez utóbbi arcát csak elvétve láttuk ma. Azért pár érdekes akadt, a házdizájnos képek egy része (madár & gomba) is onnan volt.

P7240999_MOD

A végére találtunk egy egész jó helyet ahol lehetett borozni. Mondjuk azt hittem a pofám leszakad hogy elkértek £5-t egy pohár borért de szerencsére nem részegedni mentünk oda. Inkább a hangulata volt jó:

P7241008_MOD

Legvégére egy metrós (mi más) kép. Ennek az érdekessége hogy Ongar/North Weald már tizenöt éve zárva van, nem jár ott semmi, de a táblákat azóta se cserélték le:

P7241010_MOD

 

Kommenteket kérek!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s