Heti jelentés (03/22)

Próbálom összeszedni a gondolataimat h mit is írjak pontosan – mondjuk csalok mert elkezdtem vezetni egy kis Word file-t arról, ami esetleg érdeklődésre tarthat számot, szóval így talán kevesebb dolgot felejtek el.

Kezdjük az elején. Előző szombaton átestem első rögbi-élményemen, mármint ami a tv-nézést illeti mindenképpen. Ha valaki nem ismeri a rögbit, akkor kb úgy lehet jellemezni mint egy védőfelszerelés nélküli amerikai foci, de ezt egy angolnak sose mondjatok, mert helyben kivégeznek azért ha párhuzamot vontok az amcsi foci és a rögbi közt. Persze ok az előbbit erősen lenézik. Kedves munkatársam töretlen beleéléssel magyarázta a szabályokat, de nem sokat értettem meg belőlük elsőre. Megmondom őszintén ha a krikett és a rögbi közt kéne válasszak, akkor azon túl h egyiket sem kérem, inkább a krikettet tartom könnyebben emészthetőnek. Ezt mondtam a cégigazgatónak is pár napja, mert elbeszélgettünk picit arról h ki mit csinált hétvégén. Elég jó fej a pasi, közvetlen, bar a cégvezetési stílusával kapcsolatban azt hiszem mindenkinek vannak kritikai.
A meccs egyébként Skócia vs. Anglia volt, döntetlennel végződött, és a többiek szerint (is) elég unalmas volt.

Szinten szombati élmény volt hogy elmentünk megnézni egy másik munkatárs ismerősének a fellépését, akik valamilyen népzene-szerűséggel kísérleteztek. Miközben az ő teljesítményüktől nem estem hasra, az utánuk fellepő szerb brigád már igencsak szimpatikus volt. Ahhoz kepést hogy sem nem szeretem a népzenét, sem nem vagyok egy K-Európa rajongó, felettébb tetszett az adott helyzetben hogy szerbek játszottak jórészt népies szerb, román, magyar és szlovák jellegű zeneket, hagyományos hangszereken. Jó volt, majd pénteken megint játszanak, megpróbálok elvonszolni egy ismerőst, nem tudom meg mi sül ki a dologból.

Vettem fényékepézőt, most épp nagyobbat, lecseréltem a 20D-t egy 40D-re, hétvégén voltam is vele pár képet csinálni, hát egyelőre nem voltam elhasalva mert sok kép életlen lett, de nem tudom hogy az objektívet nem szereti vagy mi van, szóval majd jövő heten egy másik obival megint elmegyek és másutt csinálok pár képet. Ha mondjuk nem válik be akkor fogom és eladom. Ebayt szeretjük, bar ez most épp nem onnan volt. Emellett megváltam a régi számítógépemtől is, valami baromi kevés pénzért ment el, többet reméltem érte. De hat így értéktelenednek a dolgok, sajna, ez van. Mostanság egyébként elég hektikus hetem van, egyrészt most hazahoztam egy jo adag melót bentről mert a franciakkal közösen szúrtunk el több dolgot (értsd néha ők, néha én), de mivel az adatok léfuttatása a benti gépen 10 órát tart nekem meg reggelre kell,és picit bizalmatlan voltam, ezert hazahoztam. Kiderült nem volt fölös a taktika, egyrészt mert az adathalmaz lefut három óra alatt itthon, másrészt meg mert meg abban is volt hiba, úgyhogy a felet most megint futtatnom kell. Valszeg most mar meglesz egy óra alatt kb mert ez a rövidebbik fele.

Emellett megyek majd Rómába, május elején – és kapok adóvisszatérítést is :) Relatíve keveset, mármint ahhoz képest h sok legendás történet van több ezer fontos adóvisszatérítésekről mert a cégek elszúrnak dolgokat, de szerintem ez halam alapban irreális, mert ahhoz jóval többet kéne keressek h annyi jojjon vissza. Valszeg kb tízszer ennyit – igaz £34k felett mar többet vonnak, 20 helyett 40%-ot, sávosan persze.

Utolsó utáni, tegnap találtam egy jót a magyar wikipedian, számomra újdonság volt, azt mondja: “A néphiedelem más nevekkel is illeti a mumust: ismert elnevezése még: „Rézfaszú bagoly” főleg a keleti országrészben” – latszik h városi gyerek vagyok…

Reklámok

Kommenteket kérek!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s