Évindító vegyesfelvágott

Mostanság az új év beköszöntével megjött a tél is hozzánk, megint. Újabban úgy tűnik, hogy picit kezd kontinentálisra fordulni a téli időjárás errefelé: északon -20 fokok vannak, itt azért kellemesebb, 0 és -5 közti. Egyszer mar hisztiztem arról, hogy pár centi hó leeste után itt megáll az élet, ezt nem fogom megint megcsinálni mert unalmas lenne, de legyen elég, hogy ma talán tízen ha voltunk az irodában, a többiek hazamenekültek vagy meg se próbáltak elindulni a hatalmas télben. (Esett pár cm hó)

A január hátralevő jó része elég változatosnak ígérkezik szocializálódási szempontból, lesz pár érdekes esemény: pénteken pl megyünk Hobó koncertre, itt Londonban – igazából nem vagyok egy nagy rajongója a pasinak, de úgy voltam vele hogy miért üljek megint itthon, nem drága, hátha jo lesz. Max ha nem, akkor utána elmegyünk inni, és attól jobb kedvünk lesz. Ezúttal nem egyedül hanem egy itteni magyar ismerősömmel megyek.

A későbbiekben lesz meg CitySocializing [CS]-teázás, CS fondue-est, CS szusi-est, CS seta az eppingi erdőben [12 mérföld], CS múzeumi est (2x), CS vasárnapi kajolás, és egy CS Oxford, amit lehet kihagyok mert január végen kijön pár napra egy ismerősöm Pestről aki szeretne elmenni Oxfordba, úgyhogy lehet inkább akkor elmegyek vele. Szóval CS-hónap lesz. Maga a “CS” egyébként mint írtam CitySocializing, amiről talán írtam már pár sort – lényegében egy olyan weboldal aminek van egy havidíja, és különböző emberek által szervezett eseményekre lehet feliratkozni és reszt venni, tehát a CS igazából csak közvetít. És az előbb vázoltak csak januári események amikre mar feliratkoztam – lassan meg kéne nézzem a februári felhozatalt is, mert a jó helyek gyorsan mennek. Majd alkalmasint beszámolok a CS-élményeimről. :)

Vettem egy új számítógépet – csak meg nem érkezett meg. Szegény régiből kezd kifogyni nagyon mar a szufla, nem is mint fizikai elhasználódásra, hanem arra hogy nem viseli jól ha fut tíz Chrome fül, InDesign, Photoshop es VMWare egyszerre – van amire 2G RAM nem elég. Ilyenkor mindig eszembe jut Gates híres 1981-es megalapszol amikor is közölte hogy “640k memória márpedig mindenkinek elég kellene legyen” – az új gépben 8G RAM lesz, ez nagyjából 8,388,608k memória. Ehhez persze új Windowsa is szükség lesz, mert az XP ennyivel mar nem tud mit kezdeni, így hát jöhet a Win7-x64, előre örülök…(erősen sok iróniával. Mindegy, legalább a Core2 Q9650-es kepésségeit jobban kihasználja majd. Ha vkinek kell egy X2-es AMD gép, szóljon. £150 peták, HDD nélkül)

Ezt a képet már akkor is imádtam amikor 640m RAM meg tényleg sok volt. Hogy maga a kép mikori, azt nem tudom, de a háttérben levő Win95 doboz alapján kb 14 éves lehet…most örülhetek ha a 8G kitart újabb három évig. Hat, elszállt az idő, az biztos.

Reklámok

Kommenteket kérek!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s