Londoni szürrealizmus

Először is kérek bárkit, aki tudja, hogy Pesten hol kapni Banánsört az írja meg, mert a statisztikák szerint igen nagy mennyiségű embert vonz a blogra a téma, ezért lehet, hogy jó volna, ha kiderülne, hogy otthon merre kapni. (Tesco?)

update: Elővárosi Ember nevű user kommentje: “banánsör: G-roby közért, a Mechwart ligetnél!” – köszi az infót.

Meg a statisztikákkal kapcsolatban arra jöttem rá, hogy bar a blog.hu tele van “énblogokkal”, ez valószínűleg elég kevés embert érdekel, mert a leíró témákban több időt töltenek az emberek az oldalon mint az “en-témákban”, ami viszonylag érthető is, mert azon kevesek akik tudatosan kerülnek az oldalra, es nem a “bevándorlás Egyiptomba”, “Állatfarm Orwelltől” es “eladó jégkorszak plüss” kereső szavakon jönnek, valószínűleg arra kíváncsiak, hogy itt miben más az élet mint otthon, úgyhogy próbálok majd ebbe az irányba orientálódni a továbbiakban.

Akkor kezdjük a közlekedéssel. Már korábban kifejeztem azon csodálkozásomat, hogy itt az emberek megállnak a gyalogosoknak a zebránál, de lássuk be ez két év ittlét után már nem annyira tartozik a sokkoló kategóriába, ennek ellenére az angolok bármikor képesek meglepni. A mellettünk levő 2×2 sávos uton felújítják a lámpákat es az egész közlekedési rendszert. Ennek keretein belül par hónapja csináltak egy járdaszigetet egy adott pontra, amit nem festettek fel zebrának, ilyesmik vannak itt elég sokszor, ezek nem igazi zebrák, átmenni saját felelősségre szabad, de nem kell az autóknak megállniuk. Hát persze az istenért nem állt meg soha egy sem. Nah, mit ad a sors, most végre felfestettek a csíkokat, azonnal mindenki megáll es türelmesen megvarja hogy az egyorrúak átbattyogjanak a túloldalra. Mondhatnám “bezzeg otthon”, viszont ami inkább érdekes, hogy mennyire rendszerben élnek az angolok – kvázi nem azért áll meg, mert valaki át akar menni, hanem mert úgy muszáj.

Ez a muszáj dolog igen aktív itt. Már korábban azt is kifejtettem, hogy szerintem a britek megturik a külföldieket itt, mert azt is muszáj, de hogy mi a véleményük, az már más tészta. Végül is ez nem meglepő, itt erősebbek a rasszizmus-ellenes törvények, mint otthon, de attól meg az embereknek van egy preferenciájuk, nemde? Beszeltem erről a főnökömmel is, csütörtökön elmentünk egy céges ivászatra, mert egyik külföldi kollega megy haza persze mindenki megitta a három négy pint alkeszt, úgyhogy elég felszabadult hangulatban voltunk. Szoba került ez a külföldi téma, mondta főnököm, hogy ő pl eléggé nem szereti a külföldieket, bar azok, akik jó fejek, meg próbálnak úgy tenni, mint akik be akarnak illeszkedni, “na azok még okésak”. Jogos, szerintem ez otthon is igy szokik lenni a helyi “norvég bevándorlók” eseteben, azért nem csípi őket senki mert tojnak beilleszkedni.

Volt egy írás modorosblogon a külföldön élő magyarokról, jót szórakoztam rajta, bar sok az igazság is benne. Bar magát a modorost nem követem túlságosan, de néha azért szoktam nézni, jó írás az előbb idézett szösszenet azoknak, akik szeretnének egy picit sztereotipizált belé látást az “emigránsok” életébe, meg ha nem is teljes a téma realisztikus lefedettsége. Mindamellett, mint mondtam, jó írás.

Tartottunk vasárnap egy kerti partit, amolyan BBQ-féleséget, na ilyen érdekes érzésem rég volt, vagy talán soha. Régebben amikor meg otthon voltam anno mentünk le ősökkel nyáron a Balatonra, ahol a kertben, fák közt, zöldben stb. tartottunk hasonló szórakoztató esteket. Ehhez képest itt Londonban nálunk ez úgy nézett ki tegnap, hogy egy marha picike betonlapokkal fedett kertben, egy elhagyott, betört ablakos húsz emeletes irodaház mögött közvetlenül sütögettük a kaját, miközben az egyik szomszédban valami távol keleti jött ki a ruhakert h ne legyenek füstösek, a másikban meg valami indiai prüszkölt néha, emellett az utcáról is érdekes hangok jöttek át, valószínűleg valaki sokat ihatott. Nem beszelve a fel utcára húzódó 2×2 sávos utról, a helyi gyorsvasútról, meg ilyesmikről. Londoni szürrealizmus, érdekes volt, tetszett, majd, ha lesz meg ilyen alkalom, csinálok kepet.

 

Reklámok

Kommenteket kérek!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s