Első heti kisösszefoglaló

Első heti tapasztalatok következnek: gondolom nem mondok senkinek újat azzal hogy itt az emberek nagyon segítőkészek, még akkor is ha először és utoljára látod őket.

Ellentétben az otthoni nagy átlaggal. Persze azt nem szabad elfelejteni hogy Oxford kisváros, lehet London más, de igazából amennyire tudom az se sokkal másabb, max megvannak a tipikus nagyvárosi vonásai. További pozitívum hogy itt az ügyintézés nagyon gyorsan zajlik. Példaként említeném a bankkártya-kérdést, mikor is két nap alatt kipostáztak egy dombornyomott kártyát, persze új számlához. Otthon ez kb két hét.

Ami viszont itt is siralmas, az a tömegközlekedés pontossága. A buszok véletlenszerűen jönnek, vagy épp nem jönnek, a héten két busz is kimaradt. Viszont a járművek teljesen tiszták és vigyáznak rájuk az utasok.

Érdemes még szót ejteni a kaja-kérdésről. Kb jobb dolog megvenni a mirelitkaját és itthon megmelegíteni mint alapanyagonként megvenni, és megfőzni. Olcsóbb és gyorsabb megoldás, és nem biztos hogy sokkal rosszabb. Így napi két-három fontból ki lehet jönni, persze csak akkor ha az ital a tea, és a reggeli a corn flakes, mert az olcsó. Vacsira lehet venni csomó dolgot, pl van fokhagymás baguette, 3 db 1 fontért, mélyfagyiba vele és eláll. Egy darab elég egy vacsira, mert hatalmas, 40 cm körül van de majd egyszer megmérem ha valakit nagyon érdekel.

Kommenteket kérek!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s